Choose language:

Bedretenner.no

Det siste innen Europeisk tannbehandling

News

Tannblekning informasjonØnsker du bleking av tenner? 

Bleking av tenner er en smertefri, enkel og rimelig måte å få hvitere tenner på. Et hvitt smil er alltid pent og bleking av tenner har blitt mer og mer vanlig. Tannlegen må først vurdere om dine tenner kan blekes og gi råd basert på erfaring. 


Ved hjelp av bleking av tenner får du fjernet misfarginger som gulaktige, brunaktige og aldersbetingede. Bleking av tenner som er blåaktige eller hvitflekket overflate er vanskeligere å bleke, men også i disse tilfellene kan behandlingen lykkes i noen grad. Fordelen med bleking av tenner, framfor andre kosmetiske behandlingsmetoder, er at man slipper å fjerne tannsubstans. For å kunne utføre bleking av tenner, må en del kriterier være oppfylt.

Dersom du har fyllinger må de være av god kvalitet. 

Dersom du har hull (karies) må det behandles før bleking av tenner. 

Overflatemisfarginger bør være fjernet.

Tannkjøttet ditt må være friskt og du bør ikke ha andre sykdommer i munnen.

I tillegg bør du være over 18 år for å kunne utføre bleking av tenner.Er det skadelig å utføre bleking av tenner?

Det er ikke bra å bruke for sterke blekemidler når du skal bleke tenner. Vitenskapelige undersøkelser viser at man med hjelp av et mikroskop kan se at emaljens overflate påvirkes noe. Det handler imidlertid om en svært liten påvirkning - man kan sammenligne det med den forandring som skjer når man drikker brus.