Choose language:

Bedretenner.no

Det siste innen Europeisk tannbehandling

News

ImplantatEt tannimplantat består av 2 deler.


1. Implantat 

Vanligvis en titanskrue som er operert inn i kjevebeinet. Når implantatet har smeltet sammen med det omkringliggende benet, kan den andre delen monteres.

2. Abutment 

Den andre delen kalles distansen, og plasseres over implantatet og går gjennom tannkjøttet. Det sikrer en god tilpasning mellom implantatet og tannen, tannbroen eller en avtakbar protese.

Det er mange fordeler med å velge implantat i stedet for andre typer proteser. Implantater kan gi ekstra støtte på steder der tenner mangler og lindre press på gjenværende naturlige tenner. Imidlertid er den viktigste fordelen for pasienten at det fysiske utseendet blir forbedret kraftig. Noen pasienter forteller at de fikk forbedret tale etter at de fikk implantatet.Prosedyren som kreves for et tannimplantat er de samme i de fleste tilfeller.

Prosedyre 1:
En oral undersøkelse inkludert panoramisk røntgen, avstøpning og fotografier. Dette må utføres ikke lenger enn seks måneder før operasjonen.

Prosedyre 2:
Implantater blir kirurgisk plassert i kjeven. Etter en uke vil hevelsen forsvinne og etter et par dager kan stingene fjernes. Etter 3 til 6 måneder er implantatet skikkelig smeltet sammen med det omkringliggende benet.
Etter 3 til 6 måneder implantatet skal bli skikkelig smeltet sammen med det omkringliggende benet.

Prosedyre 3:
Implantatet blir avdekket og kontrolleres for rett integrering med beinet. Distansen blir plassert og nye røntgenbilder blir tatt. En siste avstøpning blir tatt og kontrollert før man lager protesen.

Prosedyre 4:
Protesen er fullført og plassert på implantatet. Siste justeringer og røntgen blir tatt.
Tannimplantater kroner implantater tannhelsetjeneste implantater


Priser for tannimplantat 


Mens suksessraten for tannimplantatskirurgi holder seg konstant mellom 95 til 100%, kan prisene for implantat variere mye, avhengig av landet for behandling, tannlege, materialer, og mengden av forberedelse. For å vurdere nøyaktige kostnader ved implantat og gjøre det beste valget av klinikk og tannlege, er det fornuftig å forstå hvorfor prisen for implantat synes så høy.

Tannimplantatermedfører høye priser på grunn av en rekke årsaker. Montering av implantatet er et kirurgisk inngrep, og krever avanserte ferdigheter. Materialene som brukes er dyre (titan er dyrere enn amalgam, for eksempel). Innleggene og distanser inneholder edle og halvedle metaller, som er smeltet sammen med porselen og som må kunstnerisk påføres av forsiktige teknikere.

Utover kirurgi, er det flere andre prosedyrer som kreves for å tilpasse et implantat. Som for eksempel flere røntgenbilder, avstøpning av tenner, laboratoriearbeid, og noen ganger full bedøvelse og beinforstørring. Hver av disse enkeltdelene av den totale prosedyren har en fast pris.

Pasienten bør ta i betrakning at levetiden på implantatet er teoretisk evig, og den lange rekken med fordeler det er å ha stabile, funksjonelle tenner og et attraktivt smil. I de fleste tilfeller oppveier fordelene med å ta implantat for kostnaden. Det er grunnen til at dette er en så populær dentalkosmetisk prosedyre.

De største tannimplantatprodusenter er: Nobel-Biocare (Sverige), Dentsply (Tyskland), Alpha-Bio (Israel) og DIO (Korea).
tannimplantat produsenter

Farene ved Tannimplantater

Selv om tannimplantater har en høy suksessrate, er det fortsatt noen potensielle farer forbundet med prosedyren.

Infeksjon - Pasienter som mottar tannimplantat kan stå overfor fare for infeksjon. Implantatinfeksjoner kan utvikle seg i underkjeven, i mykt vev i munn og hals, og i pasientens bihuler.

Brekkasje - Noen ganger kan tannimplantatet eller metallimplantatet i roten brekke. Tannimplantater som brekker kan føre til ytterligere skade. Det er derfor tannleger anbefaler at tannimplantatpasienter bare spiser myk mat i minimum 5 dager etter at tannimplantat er på plass.

Nerveskader - Selv om sjeldne er det en liten fare for at pasienten kan oppleve nerveskader ved tannimplantatskirurgi. Skade på en nerve i dette området kan forårsake nummenhet, en kriblende følelse eller smerte. Denne følelsen kan være både midlertidig eller permanent.

Bone Integrering - For å lykkes, må tannimplantatet blandes med det omkringliggende benet i en prosess som kalles beinintegrering. Hvis ikke dette lykkes kan det føre til et visst ubehag for pasienten. Dette problemet kan skje hvis en pasient utøver overdrevent press på kjevebenet før tannimplantatet er helt smeltet sammen.


Flere artikler: Tannlege skrekk  -  Smk  -  Hull  -  Rotfylling  -  Skallfasetter  -  Broer  -  Kroner  -  Implantat  - Proteser